pátek 29. března 2013

Breakfast

Taky zbožňujete snídaně?



















čtvrtek 28. března 2013

Yago Partal/Zoo Portraits

Na Facebooku mě zaujaly fotky zvířat stylizovaných do lidí. Vytvořil je Yago Partal. Trochu mi to připomíná fotky na občanky, haha. Mě takový blbiny hrozně baví! :)




























pondělí 25. března 2013

HAUTE COUTURE 2013

Haute Couture je každoročně velká událost. Jedná se o velmi prestižní přehlídky speciálních a vybraných modelů nám dobře známých módních gigantů! Dior, Chanel, Valentino, Jean Paul Gaultiere a další...

A čím je Haute Couture specifická?
Cena každého modelu těchto značek se pohybuje v astronomických výškách. Módní domy tyto částky příliš často ani nechtějí zveřejňovat. Co se kolekcí týče - jedná se o nejlepší z nejlepších. Jednotlivé modely jsou poctivě a velmi pečlivě zpracovávány, na výrobu se používají jen ty nejkvalitnější a mnohdy těžko dostupné materiály, které jsou dovedeny k dokonalosti drobnými detaily - drahými kameny, ručním vyšíváním, apod. Rovněž make-up a vizáž musí být naprosto perfektní a dechberoucí. Troufám si říci, že jsou tyto kolekce rok od roku nádhernější.

A kdo letos nejvíc překvapil a vzal všem dech?
Jednoznačně zabodoval Raf Simons (Dior) se svou překrásnou květinovou kolekcí. Jeho modely vyprávěly dojemný příběh rostlin, které od poupat pučí v krásné květy a následně uvadají a vysychají. Detaily dělají velké divy a tady to platilo dvojnásob. Nutno podotknout, že make-up a vizáž modelek byla rovněž dechberoucí. Modelkám se rty třpytily díky malým štrasovým kamínkům, které symbolizovaly ranní rosu na okvětních listcích, a každá modelka měla nasazenou paruku s krátkým ulízlým účesem.
Kromě kolekce od Dioru také stojí za zmínku Chanel. Karl Lagerfeld opět ukázal svůj cit pro detaily a  svůj pověstný perfekcionismus. Nádherná světlá peříčková kolekce šatů doladěna dramatickým očním make-upem, který symbolizoval uplakané kouřově nalíčené oči. Závěrem této přehlídky byly svatební šaty dvou nevěst, které ruku v ruce uzavíraly celou kolekci... Symboliku dvou nevěst jistojistě každý z vás dobře chápe...

Doporučuji především tyto dvě kolekce (Chanel + Dior) například na youtube shlédnout. 


















© TEREZA KULICH | All rights reserved.
BLOG TEMPLATE HANDCRAFTED BY pipdig